Do Regulačnej rady ÚRSO sa vracia Miroslav Dudlák

29. 9. 2021

Prezidentka vymenovala za člena Regulačnej rady pri ÚRSO Miroslava Dudláka.  

Zdroj: Freepik

Staronovým členom Regulačnej rady, ktorá je kontrolným a odvolacím orgánom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), sa stane Miroslav Dudlák. Rozhodla o tom prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá ho vymenovala do funkcie s účinnosťou od 1. októbra 2021. Hlava štátu si vyberala z dvojice kandidátov, o ktorých ešte v júli tohto roka rozhodli poslanci hlasovaním v Národnej rade SR. Neúspešným protikandidátom Dudláka bol Ľubomír Selc.

Funkčné obdobie Miroslava Dudláka bude šesť rokov. Členom Regulačnej rady pritom Dudlák už raz bol. Po smrti jedného z členov Regulačnej rady, Jána Hijja, bol vlani v auguste vymenovaný do funkcie na návrh v NR SR, aby do júna 2021 dokončil jeho funkčné obdobie.

Regulačná rada pri ÚRSO stále nie je kompletná

Regulačná rada bude fungovať v päťčlennej zostave. Posledné voľné miesto v kľúčovom orgáne ÚRSO je voľné od júna 2021, kedy sa skončilo funkčné obdobie vtedajšiemu podpredsedovi Regulačnej rady Milanovi Krajčovičovi. Predsedom Regulačnej rady je dnes Ján Ďuriš. Členmi sú Juraj Doležal, Sylvia Beňová a Andrej Ochotnický, ktorý sa ujal funkcie 1. mája 2021. 

Troch členov Regulačnej rady vyberajú poslanci Národnej rady SR a ďalších troch navrhuje vláda. Do funkcie ich menuje prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá ich zároveň odvoláva. 

(Nielen) plynárenský expert. Kto je Miroslav Dudlák?

 

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu portálu.

Členstvom v platforme ENERGOKLUB® získate okrem prístupu k exkluzívnemu obsahu aj množstvo ďalších výhod.

Pridajte sa k nám!
Už máte prístup?

Mohlo by vás zaujímať