Branislav Sušila sa ujme funkcie štátneho tajomníka MH SR

31. 5. 2023

Novým štátnym tajomníkom na Ministerstve hospodárstva SR sa od 1. júna stane Branislav Sušila. Od roku 2011 pôsobil v spoločnosti VSE Holding. Prioritne sa venoval oblasti regulácie.
Zdroj: SFÉRA, a.s.

Vláda Ľudovíta Ódora na svojom dnešnom zasadnutí vymenovala do funkcie štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva (MH) SR Branislava Sušilu. Vo funkcii, ktorej sa ujme od 1. júna 2023, nahradí minulý týždeň odvolaného Petra Gerharta. Meno Gerhartovho nástupcu bezprostredne po jeho odvolaní nebolo komunikované. Podľa našich informácií bol horúcim kandidátom na túto pozíciu Marcel Klimek, bývalý štátny tajomník rezortu financií.

Na MH SR sa bude Branislav Sušila ako štátny tajomník venovať najmä oblasti energetiky a chemických látok, banskej činnosti, ale aj agende ochrany spotrebiteľských práv.

Branislav Sušila vyštudoval Podnikovohospodársku fakultu v Košiciach na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Najprv pracoval ako konzultant pre Accenture a PWC Slovensko a PWC ČR na rôznych medzinárodných projektoch v oblasti energetiky, telekomunikácií a bankovníctva. Od roku 2011 pôsobil v spoločnosti Východoslovenská energetika Holding. Prioritne sa venoval oblasti regulácie na pozícii vedúci úseku Regulačný manažment.

Druhým štátnym tajomníkom zostáva Peter Švec. Jeho meno sa istý čas skloňovalo pri možných kandidátoch na nástupcu Karla Hirmana vo funkcii ministra hospodárstva v úradníckej vláde. Táto nominácia sa nepotvrdila, rezort napokon prevzal Peter Dovhun, ktorý dovtedy pôsobil ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti SEPS.

Mohlo by vás zaujímať