Peter Gerhart končí ako štátny tajomník MH SR

24. 5. 2023

Štátny tajomník rezortu hospodárstva Peter Gerhart skončí vo svojej funkcii budúcu stredu.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Peter Gerhart sa ujal funkcie štátneho tajomníka na Ministerstve hospodárstva (MH) SR v októbri 2022 po odchode strany SaS z vlády a krátko potom, čo sa ministrom stal Karel Hirman. Na poste štátneho tajomníka nahradil Karola Galeka (SaS). Vo svojej funkcii skončí Gerhart k 31. máju 2023. O jeho odvolaní rozhodla vláda Ľudovíta Ódora na svojom dnešnom zasadnutí. 

Gerhart je odborník na jadrovú chémiu a energetiku. Vyštudoval jadrovú chémiu na Univerzite Komenského v Bratislave a na rovnakej univerzite ukončil aj tretí stupeň vysokoškolského vzdelania v študijnom programe jadrová chémia a rádioekológia. Od roku 2006 pôsobil v štátnej spoločnosti JAVYS, predtým aj v Slovenských elektrárňach.

Meno Gerhartovho nástupcu bezprostredne po jeho odvolaní nebolo komunikované. Podľa našich informácií bol horúcim kandidátom na túto pozíciu Marcel Klimek, bývalý štátny tajomník rezortu financií. 

Aktualizácia (31. mája 2023)

Novým štátnym tajomníkom na MH SR sa od 1. júna 2023 napokon stane Branislav Sušila. Od roku 2011 pôsobil v spoločnosti Východoslovenská energetika Holding. Prioritne sa venoval oblasti regulácie. Viac informácií čítajte tu

Zdroj: SFÉRA, a.s.

 

Mohlo by vás zaujímať