SIEA ide učiť hokejových fanúšikov, ako šetriť energiami

9. 5. 2019

V hokejových fanzónach v Košiciach a Bratislave sa bude okrem povzbudzovania poskytovať aj energetické poradenstvo. Slovenská inovačná a energetická agentúra vyčlenila na projekt počas svetového šampionátu takmer 180-tisíc eur.

Zdroj: Freepik

V piatok (10.5.) sa začínajú na Slovensku 83. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. V Košiciach a Bratislave, dejiskách tohtoročného šampionátu, sa budú fanúšikovia koncentrovať okrem štadiónov aj v špeciálnych fanzónach, ktoré sa nachádzajú v bratislavskom Istropolise a košickom Kulturparku. Práve tam si počas oficiálnych hracích dní od 10. do 26. mája 2019 rozloží svoje informačné stánky Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA).

SIEA bude poskytovať energetické poradenstvo pre svoj projekt Žiť energiou. V stánkoch sa môžu návštevníci dozvedieť od odborných konzultantov rady a odporúčania, ako možno znížiť spotrebu energie v domácnosti. Z výsledku verejného obstarávania vyplýva, že prezentácia vo fanzónach vyjde SIEA na takmer 150 000 eur bez DPH. Zaplatí ich víťazovi zákazky (a jedinému prihlásenému subjektu), spoločnosti Hockey event, ktorý je výhradným poskytovateľom všetkých služieb a priestorov nachádzajúcich sa v oficiálnych fanzónach.

V snahe „zero waste“ prezentácie SIEA nebude mať  dispozícii papierové brožúry o šetrení energie, ale QR kód, ktorý si možno pomocou fotoaparátu v mobile naskenovať a získať priamy odkaz na oficiálny web SIEA s ďalšími informáciami. Pre tých, ktorí si chcú otestovať svoje vedomosti o hokeji a efektívnom využívaní energie, je pripravený kvízomat.

Mohlo by vás zaujímať