Pozrite si celý zoznam záujemcov o post šéfa ÚRSO

24. 6. 2020

O stoličku šéfa regulačného úradu je pomerne veľký záujem. Výberového konania, ktoré prebehlo včera na ministerstve hospodárstva sa zúčastnilo 12 osôb z pôvodne prihlásených 14. Jedného však napokon komisia vylúčila.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

V prehľade nižšie si môžete pozrieť zoznam potenciálnych kandidátov na pozíciu predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

Ľubomír Blaško – pôsobil v spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, bývalý riaditeľ SPP CNG. Kandidoval na predsedu ÚRSO aj v roku 2017.

Michal Cabala – predseda predstavenstva a generálny riaditeľ OKTE

Erik Jančík – zamestnanec ÚRSO, pôsobí na odbore legislatívy a právnej agendy

Andrej Juris – nezávislý konzultant, v rokoch 2004 – 2019 pôsobil v ZSE, najmä ako predseda predstavenstva Západoslovenskej distribučnej

Martin Kumpan – konateľ a výkonný riaditeľ Slovenské elektrárne energetické služby

Jozef Legény – energetický konzultant, pôsobil napríklad v spoločnosti Veolia. Kandidoval na predsedu ÚRSO aj v roku 2017.

Ján Matuský – prvý predseda ÚRSO

Marián Nicz – zamestnanec MH SR, odbor palív a energetiky, sekcia energetiky

Rudolf Svoboda – odborník z oblasti energetiky

Kristián Takáč – nezávislý expert v oblasti energetiky

Marian Záhora – bývalý zamestnanec ÚRSO, pôsobil ako riaditeľ odboru medzinárodnej spolupráce. Nesplnil požiadavku dosiahnutej praxe podľa podmienok výberového konania.

Ivan Zachar – bývalý zamestnanec ÚRSO, pôsobil ako riaditeľ odboru regulácie kvality a analýz

Minister hospodárstva Richard Sulík chce návrh kandidáta predložiť vláde do 10 dní. Po schválení by sa tak svojej novej úlohy mohol zhostiť začiatkom júla. Nahradí Ľubomíra Jahnátka, ktorého vláda odvolala 4. júna 2020. 

V stredu (24. júna) sa uskutočnila verejná diskusia uchádzačov o funkciu predsedu ÚRSO v rámci schôdze Komisie pre energetiku pri Výbore NR SR pre hospodárske záležitosti. Zdroj: SFÉRA, a.s.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Mohlo by vás zaujímať