Exekúcia voči SPP bola zastavená

21. 5. 2019

Nezákonná exekúcia spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel za 30 miliónov eur bola zastavená.

Zdroj: Freepik

„Rozhodnutie o zastavení exekúcie bolo SPP doručené z exekučného Okresného súdu v Banskej Bystrici včera. Tento pokus cyperskej schránky dostať sa za každú cenu a nezákonným spôsobom ku majetku SPP a Slovenskej republiky bol neúspešný,“ informoval hovorca spoločnosti Ondrej Šebesta.

Najväčšieho dodávateľa plynu na Slovensku, ktorý je v 100-percentnom vlastníctve štátu, chráni pred exekúciou zákon o ochrane majetku v plynárenstve, ktorý bol prijatý v decembri 2018. Ministerstvo hospodárstva označilo začatie predmetnej exekúcie za škandál. 

Bezprostredne po doručení upovedomenia o začatí exekúcie, ktorá sa týkala súdneho sporu vo veci tzv. Duckého zmeniek, podnikol Slovenský plynárenský priemysel kroky na ochranu svojich práv. Firma podala návrh na zastavenie exekúcie aj podnety na preskúmanie zákonnosti postupu relevantných subjektov v tomto exekučnom konaní vrátane podania podnetu na Slovenskú advokátsku komoru, aby preskúmala postup právneho zástupcu cyperskej schránkovej spoločnosti JUDr. Róberta Lenčéša, ktorý návrh na výkon exekúciu podal. SPP vo veci podal tiež trestné oznámenie.

Mohlo by vás zaujímať