Príprava regulačnej politiky vrcholí. Návrh ÚRSO smeruje na ministerstvá

1. 3. 2022

ÚRSO vyhodnotil pripomienky regulovaných subjektov a odbornej verejnosti k predloženému návrhu, pričom viaceré z nich aj zapracoval do aktualizovaného textu. Možnosť vyjadriť sa budú mať v nasledujúcich dvoch týždňoch aj rezorty hospodárstva a životného prostredia. Finálne slovo bude mať Regulačná rada.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) vlani predložil na verejné pripomienkovanie návrh Regulačnej politiky pre šieste regulačné obdobie (2023 – 2027). Jej hlavnými piliermi majú byť inovácia, konkurencieschopnosť, dekarbonizácia a ochrana spotrebiteľa. Verejnosť a regulované subjekty sa mohli vyjadriť k strategickému dokumentu do 15. januára 2022. 

ÚRSO zároveň oznámil, že do verejného pripomienkovania sa zapojilo celkom 32 subjektov. Doručených bolo spolu 413 pripomienok, z ktorých bolo násldne po vyhodnotení čiastočne alebo plne zapracovaných spolu 131. Ďalších 39 pripomienok bolo vysvetlených. 

Následne sa majú možnosť vyjadriť k návrhu aj rezorty hospodárstva a životného prostredia. Svoje vyjadrenia o tom, či je pracovná verzia dokumentu v súlade s energetickou alebo  vodohospodárskou politikou, môžu úradníci zaslať najneskôr do 15. marca 2022. Ich stanoviskami sa bude následne zaoberať Regulačná rada ako kontrolný a odvolací orgán ÚRSO, ktorý regulačnú politiku schvaľuje. Stihnúť to musí najneskôr do 31. marca 2022. 

 

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu portálu.

Členstvom v platforme ENERGOKLUB® získate okrem prístupu k exkluzívnemu obsahu aj množstvo ďalších výhod.

Pridajte sa k nám!
Už máte prístup?

Mohlo by vás zaujímať