Lavína pokračuje. Na trhu skončil ďalší dodávateľ elektriny

28. 10. 2021

Skupinu dodávateľov, ktorí ukončili svoju činnosť na slovenskom trhu, rozšírila spoločnosť BCF Energy. Pre jej zákazníkov budú od dnes zabezpečovať elektrinu dodávatelia poslednej inštancie. Podobný osud hrozí aj ďalším dodávateľom. 

Zdroj: Freepik

Kým vo verejnom priestore aj naďalej intenzívne rezonuje prípad spoločnosti Slovakia Energy a osud 300-tisíc odberných miest z radov domácností, ktorých obsluhoval tento dodávateľ elektriny a plynu, z domáceho trhu sa v relatívnej tichosti vytratil ďalší, tentokrát menší hráč. Spoločnosť OKTE, ktorá je organizátorom krátkodobého trhu s elektrinou, ukončila zmluvu o zúčtovaní odchýlky s alternatívnym dodávateľom, firmou BCF Energy.

OKTE ešte minulý týždeň informovala, že došlo k uplatneniu finančnej zábezpeky BCF Energy. K ukončenie zmluvného vzťahu pristúpila potom, čo subjekt v stanovenej lehote neuhradil záväzok voči OKTE. Výsledkom je v praxi strata spôsobilosti dodávať elektrinu.

Od dnes nastupuje režim dodávateľa poslednej inštancie (DPI). Pre zákazníkov spoločnosti BCF Energy od štvrtku (28. októbra 2021) zabezpečí plynulú dodávku elektriny jeden z trojice dodávateľov DPI: ZSE Energia, Stredoslovenská energetika a Východoslovenská energetika v závislosti od toho, v ktorom regióne Slovenska sa nachádza dané odberné miesto.

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu portálu.

Členstvom v platforme ENERGOKLUB® získate okrem prístupu k exkluzívnemu obsahu aj množstvo ďalších výhod.

Pridajte sa k nám!
Už máte prístup?

Mohlo by vás zaujímať