ČSEF: Obchodovanie s elektrinou v 21. storočí

2. 2. 2021

(PR správa) O budúcnosti obchodovania s elektrinou budú diskutovať českí a slovenskí experti.
Zdroj: ČSEF

Decentralizácia, vysoká miera digitalizácie, prechod k obnoviteľným zdrojom energie, zapojenie aktívneho zákazníka, ale aj integrácia trhov sú menovateľmi novej energetiky. Celý sektor prechádza dramatickým rozvojom, možno aj revolúciou, ponúka veľké príležitosti a otvára sa novým ideám a ľuďom. Kam až sa podarí posunúť energetiku?

Treba dúfať, že výsledkom bude efektívnejšie, ekologickejšie a nakoniec aj užívateľsky príjemnejšie uspokojenie našich energetických potrieb. Energetika, kde české a slovenské firmy budú aj naďalej hrať významnú rolu na európskom trhu.

Česko-slovenské energetické fórum organizuje 25. februára 2021 diskusiu o budúcnosti obchodovania s elektrinou. Debata nadväzuje na úspešný virtuálny okrúhly stôl Prekompenzácie v ČR a SR s ďalšími témami.

  • Kde vidíte najväčšie nové príležitosti v energetike?
  • Aké nové obchodné modely by ste radi do energetiky priniesli?
  • Čo by sa malo zmeniť v legislatíve regulujúcej energetiku, aby sa naštartoval jej ďalší moderný rozvoj?

Na tieto a ďalšie otázky budú odpovedať:

Michal Dubeň, člen predstavenstva ZSE Energia, a.s.
Libor Holub, generálny riaditeľ Bohemia Energy
Michal Hudec, predseda Združenia dodávateľov energií
Martin Ondko, predseda predstavenstva MAGNA ENERGIA, a.s.
Jan Palaščák, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva skupiny Amper
David Kučera, generálny sekretár PXE

Informačný portál ENERGOKLUB® je mediálnym partnerom podujatia.

Debatu môžete sledovať naživo na Youtube kanále ČSEF alebo na oficiálnych webových stránkach. Už teraz si môžete na www.csef.cz prečítať úvodný článok Davida Kučeru "Energetika ešte nikdy nebola tak fascinujúca ako dnes – dokážeme využiť príležitosti, ktoré ponúka?“ na ktorý bude autor počas diskusie nadväzovať.

ČESKO-SLOVENSKÉ ENERGETICKÉ FÓRUM je otvorená diskusná platforma umožňujúca výmenu názorov českých a slovenských energetických expertov, a zapojenie do diskusie širokej verejnosti s cieľom vytvoriť konsenzuálny názor k danej problematike. Na webových stránkach www.csef.cz a www.csef.sk je možnosť zapojiť sa do diskusie a pripojiť svoje komentáre a názory k rôznym témam z oblasti energetiky. Jedným zo základných pilierov ČSEF je prostredníctvom platformy umožniť efektívnejšiu spoluprácu medzi českými a slovenskými subjektmi. Platforma pôsobí pod Asociáciou energetických manažérov.

Mohlo by vás zaujímať