Bývalý šéf Združenia dodávateľov energií Michal Hudec pôsobí na ÚRSO

7. 9. 2021

Michal Hudec už nie je predsedom Združenia dodávateľov energií. Od septembra pracuje na ÚRSO ako riaditeľ odboru organizácie trhu a regulačnej politiky.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Na pozícii predsedu Združenia dodávateľov energií (ZDE) pôsobil Michal Hudec od roku 2016. Od septembra 2021 sa jeho profesionálne pôsobenie spája už s Úradom pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). „Na ÚRSO pracuje na pozícii riaditeľa odboru organizácie trhu a regulačnej politiky,“ potvrdil pre portál energoklub.sk hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

Funkciu predsedu ZDE podľa našich informácií dočasne prebral Peter Kalman, predseda predstavenstva alternatívneho dodávateľa, spoločnosti Greenlogy a konateľ TWINLOGY. 

Bývalý predseda ZDE nedávno poskytol pre energoklub.sk bilančný rozhovor. Michal Hudec sa rozhovoril aj o uvažovanom spôsobe cenovej deregulácie. „Naša predstava, ktorú sme ponúkli aj MH SR, vychádza z tzv. nemeckého modelu. Ten v praxi znamená deregulované prostredie, v ktorom ale existuje akýsi „záchranný“ regulovaný produkt. Súčasne je ale tento regulovaný produkt najdrahším,“ vysvetlil. „Znie to na prvý pohľad možno hrozivo, má to však svoju logiku. Nemecký model predpokladá, že domácnosť bude aktívne hľadať najvyhovujúcejší produkt v neregulovanom prostredí, v ktorom si dodávatelia konkurujú.

Michal Hudec bol päť rokov (2016 - 2021) predsedom ZDE. Od roku 2010 bol vydavateľom odborného online spravodajského portálu energia.sk až do roku 2017, kedy svoj podiel vo firme odpredal. V období 2011 - 2013 vykonával funkciu NCP - národného kontaktného bodu pre výskumné a vývojové projekty 7. rámcového programu EÚ (FP7) v téme "energetika". V rokoch 2011 – 2016 zároveň pôsobil v dozornej rade inovatívnej spoločnosti GA Drilling, ktorá sa orientuje na výskum a vývoj bezkontaktných technológií pre ultrahlboké vŕtanie.

Michal Hudec v minulosti viackrát vystúpil na konferencii ENERGOFÓRUM®. Naposledy v roku 2019, kedy moderoval blok, ktorý bol venovaný zmenám v obchodovaní s komoditami. Ex-šéf ZDE mal vystúpiť aj na 15. ročníku konferencie. Napokon ho nahradí zástupca ZDE.

Mohlo by vás zaujímať