Prvý tender na vodíkové čerpacie stanice a vozidlá bude v januári

2. 12. 2020

Štátna agentúra SIEA v súčasnosti pracuje na súťažných podkladoch pre pilotný tender na nákup vodíkových dopravných prostriedkov a infraštruktúry, ktorý by podľa šéfa SIEA Petra Blaškovitša mohol byť vyhlásený už v januári 2021.

Zdroj: SFÉRA, a.s.

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) ukončila prípravné trhové konzultácie k zabezpečeniu vodíkovej infraštruktúry a vodíkových dopravných prostriedkov. Ich cieľom malo byť zadefinovať technické parametre a podmienky budúcich verejných obstarávaní. Podľa generálneho riaditeľa SIEA Petra Blaškovitša sa konzultácií zúčastnilo približne 20 subjektov. „Myslím si, že to boli veľmi konštruktívne diskusie. Podarilo sa nám získať mnoho zaujímavých podnetov od aktérov z priemyslu,“ uviedol pre informačný portál energoklub.sk.

V súčasnosti analytici SIEA spracovávajú všetky prijaté vstupy. „Očakávam, že v priebehu najbližších týždňov z toho vyjde niečo ako malá štúdia uskutočniteľnosti, na základe ktorej bude možné spracovať konkrétne súťažné podklady pre tender, resp. pre technológie, ktoré by sme chceli v rámci pilotnej časti nakupovať. O tomto budeme transparentne informovať ďalej, ako bude verejné obstarávanie vyzerať,“ dodal Blaškovitš, ktorý prízvukuje maximálnu otvorenosť súťažného procesu. „Chceme, aby sa zapojilo čo najviac zahraničných subjektov.“

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu portálu.

Členstvom v platforme ENERGOKLUB® získate okrem prístupu k exkluzívnemu obsahu aj množstvo ďalších výhod.

Pridajte sa k nám!
Už máte prístup?

Mohlo by vás zaujímať