Pozvánka: Online konferencia SHARE YOUR ENERGY

4. 5. 2021

Tretí ročník česko-slovenskej konferencie SHARE YOUR ENERGY sa uskutoční 9. júna 2021. Online stretnutie inovátorov v energetike sa bude venovať témam ako flexibilita, agregácia alebo podporné služby. Registrujte sa už teraz a buďte pri tom!

Prečo nesmiete chýbať?

TRENDY A INOVÁCIE. Zistíte, ako vyzerá budúcnosť trhov s energetickou flexibilitou v Európe a akú úlohu v ňom budú hrať agregátori. 

ZOSTAŇTE V OBRAZE. Dozviete sa, ako speňažiť flexibilitu na trhu s podpornými službami a na spotových trhoch s elektrinou. 

NAČERPAJTE SKÚSENOSŤ. Experti vás zoznámia so zmenami, ktoré čakajú Česko a Slovensko v riadení elektrizačných sústav a podporných službách a ukážu vám, ako zarobiť na spotrebe energií.

KNOW-HOW OD EXPERTOV. Čaká vás množstvo prezentácií od českých, ale aj slovenských a zahraničných expertov. Zo Slovenska sa môžete tešiť na predsedu ÚRSO Andreja Jurisa, riaditeľa SAPI Jána Karabu a riaditeľa spoločnosti Nano Energies Slovensko Jána Mišoviča.

Zástupcovia českých a slovenských priemyselných spoločností, inovátori z energetických firiem, prevádzkovatelia prenosovej sústavy alebo zástupcovia agregátorov flexibility. Práve tí majú podľa Stanislava Chválu, generálneho riaditeľa spoločnosti Nano Energies, o tieto témy najväčší záujem. „Je to revolúcia a veľká zmena. V Česku a na Slovensku teraz leží ľadom, hlavne u priemyselných podnikov, flexibilita, ktorá má veľký potenciál ušetriť im výdavky alebo dokonca aj zarobiť a tiež im pomôcť znižovať emisie CO2,“ vysvetľuje Chvála. Českí a slovenskí energetici z Nano Energies, organizátori akcie, sa jej už dlho venujú a teraz ponúkajú nielen svoje know-how aj širšej odbornej verejnosti.

Tému očakávaného budúceho vývoja na konferencii otvorí Jon Ferris, vedúci tímu flexibility poprednej britskej poradenskej spoločnosti Delta-EE, ktorá sa dlhodobo zaoberá flexibilitou v západnej Európe. Výhľad trhu s flexibilitou a cien predstaví tiež Rob Sherwood, vedúci tradingového tímu Shell, ktorý nedávno oznámila akvizíciu významného agregátora Next Kraftwerke.  

Na konferencii vystúpi aj Pavel Štolc, člen predstavenstva ČEPS, ktorá v tomto roku odštartovala revolúciu na českom energetickom trhu zmenou pravidiel pre vstup agregátorov. Bude hovoriť o tom, ako fungujú medzinárodné platformy MARI a PICASSO a aký je ich vplyv na trh s podpornými službami. Tomáš Mužík s Digital Energy Services pre zmenu odhalí praktickú stránku certifikácie a zapojenia agregačných blokov.

Branislav Klocok, výkonný riaditeľ spoločnosti OFZ, porozpráva o skúsenostiach riadenia flexibility v priemysle a poskytovania podporných služieb pre SEPS. Jiří Mrkus, vedúci teplárne ŠKO-Energo v Mladej Boleslavi v ČR sa zase podelí o praktické skúsenosti s prevádzkou elektrokotla pre stabilizáciu elektrizačnej sústavy.

Konferencie sa zúčastňujú české a slovenské priemyselné spoločnosti, ktoré chcú profitovať z novej príležitosti energetickej flexibility, zástupcovia štátnych firiem a agregátorov flexibility. Organizátori počítajú aj s priestorom pre networking a workshopy. 

Buďte pri tom!

Registrujte sa už teraz zdarma na oficiálnom webe konferencie www.shareyourenergy.eu

Organizátori aktuálne finalizujú program. Platforma ENERGOKLUB® je partnerom podujatia.

Mohlo by vás zaujímať