Novým ministrom hospodárstva sa stal Karel Hirman

13. 9. 2022

Dlhoročný odborník v oblasti energetiky Karel Hirman bol poverený riadením rezortu hospodárstva v menšinovej vláde premiéra Eduarda Hegera.
Zdroj: SFÉRA, a.s.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok (12. septembra 2022) prijala demisiu štyroch odchádzajúcich ministrov zo strany SaS a vymenovala nových členov vlády. Po niekoľkých týždňoch špekulácií bude definitívne viesť Ministerstvo hospodárstva (MH) SR Karel Hirman. Vo funkciu ministra po takmer dva a pol roku nahradil Richarda Sulíka.

Podľa premiéra Eduarda Hegera bude najväčšia pozornosť verejnosti smerovať práve na nového ministra hospodárstva, povedal počas predstavenia Hirmana na Úrade vlády SR.

„Keď je kríza, keď je zle, treba bojovať,“ zdôvodnil Hirman prijatie ponuky stať sa ministrom. Problém s energiami, ktorý je v týchto dňoch hlavnou témou na Slovensku, označil za globálny. „To nie je politická samovražda,“ doplnil s tým, že riešenia budú niečo stáť. „Aj v ČR prijali systémové riešenie, ku ktorému sa s istotou budeme blížiť aj u nás,“ odkázal na českú vládu, ktorá včera rozhodla o zastropovaní cien elektriny a plynu pre maloodberateľov.

Kto je Karel Hirman?

 

 

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu portálu.

Členstvom v platforme ENERGOKLUB® získate okrem prístupu k exkluzívnemu obsahu aj množstvo ďalších výhod.

Pridajte sa k nám!
Už máte prístup?

Mohlo by vás zaujímať